Kuva tulossa
09.06.2022

Kolmen päivän pyssäys - keskiviikosta perjantaihin

Travel Ilomantsin viikko-ohjelmat tarjoavat myös eri pituisia valmiita ohjelmaehdotuksia. Kolmen päivän pyssäys -ohjelmaehdotus tarjoaa mahdollisuuden kiireettömään tekemiseen ja kokemiseen ja aikaa jää myös rauhoittumiselle.

Kolmen päivän pyssäys - tiistaista keskiviikkoon. Tämä ohjelmaehdotus sopii luontoliikkujalle, joka halua nauttia matkallaan myös kulttuuriannista.

Loman ohjelma on toteutettavissa kohteiden muu varaustilanne huomioiden kesäkaudella 2022 keskiviikosta perjantaihin.

KESKIVIIKKO, ensimmäinen päivä

10.00–15.00 Möhkö ja Petkeljärvi tutuksi - veneillen ja pyöräillen -retki
Keskiviikkoretki yhdistää kaksi mainiota aktiviteettia. Voit matkustaa Möhköstä suoraan Petkeljärven kansallispuistoon vuoroveneen kyydissä, nauttia omaan tahtiin kansallispuiston kauniista harjumaisemista ja piipahtaa kaikessa rauhassa lounaalla Petkeljärvi Centerin ravintolaan. Paluumatka Möhköön taittuu pyöräillen oman aikataulun mukaan Rajan polku -reittiä pitkin.

Yöksi Mantan Majataloon
Muista varata etukäteen myös mainio Mantan Majatalon aamiaiskori. Mantan Majatalon huoneistoissa on oma keittiö, joten illallisen voi valmistaa rauhassa omaan tahtiin. Päivän pyöräretken kangistamat lihakset sulavat majatalon pihasaunan löylyissä.

TORSTAI, toinen päivä

9.00–9.30         Siirtyminen Möhköstä Petkeljärven kansallispuistoon

9.30–13.00       Omatoiminen melonta- tai pyöräretki Petkeljärven kansallispuistossa
Kanootti, kajakki vai fatbike? Kaikkea löytyy Petkeljärvi Centeristä.

13.00–14.00     Lounas Petkeljärvi Centerissä

14.00–14.30     Siirtyminen Petkeljärveltä Möhkön kylälle

14.30–17.00     Sukellus Möhkön Ruukin monipuolisiin näyttelyihin

PERJANTAI, kolmas päivä

9.00–10.30       Aamukävely Arboretumissa
Möhkön kylän oma arboretum on uskomattoman monipuolinen puupuisto. Ehkä nappaat aamiaiskorin mukaan ja nautit aamiaisen keskellä puupuistoa?

10.30–11.00     Ajomatka Möhkön kylältä Parppeinvaaralle

11.00–11.30 Runonlaulujen jäljillä, Parppeinvaaran runokylä
Runonlaulajan pirtissä, Parppeinpirtin naapurissa alkaa kaikkina kesäpäivinä klo 11.00 20 minuutin pituinen opastus. Samassa paketissa niin elävää kantelemusiikkia kuin tarinoita ilomantsilaisesta runolauluperinteestäkin.

11.30–12.30     Nykykarjalainen pitopöytä Parppeinpirtissä
Lounas Parppeinpirtissä vaaramaisemasta ja karjalaisista mauista nautiskellen. Parppeinpirtin suurimpia suosikkeja ovat talon piirooleipomossa valmistuvat piiroot ja vatruskat.

12.30–14.00     Parppeinvaaran runokylän näyttelyt
Toivottavasti Runonlaulujen jäljille -opastus sai huomaamaan, miten paljon nähtävää runokylään jäi. Kuvataidetta on tarjolla Katsantoja-näyttelyssä ja Luontopirtti Mesikän näyttely taas kertoo ihmisen ja luonnon välisestä suhteesta: perinteistä, metsästyksestä sekä paikallisen luonnon erityispiirteistä.

14.00–15.00     Jäätelötauko
Mateli Kuivalatarta pidetään yhtenä tärkeimmistä Kantelettaren karjalaisten runojen laulajista. Hyvällä säällä Parppeinpirtin kupeessa avaa Matelin Makia – Pirtin pieni jäätelöpuoti luukkunsa. Matelin Makiasta voi ostaa pohjoiskarjalalaisen Jäätelövankkurin erikoisherkkuja.