Kaamoksen kosketus - Rummunvalmistuskurssi 5.-7.11.2021

Kaamoksen kosketus - Rummunvalmistuskurssi 5.-7.11.2021

Koulurannantie 3 a, 82980 Möhkö
Kurssin aikana aikaa jää myös hyvälle ololle.
Rummun valmistus on rauhoittavaa tekemistä.
Mantan Majatalon Lanssi-salissa rumpujen on hyvä syntyä.
Rummut syntyvät käsityönä.
Möhkön ruukin alue on ainutlaatuinen kuonakivineen
Rummut syntyvät tunnelmallisessa ilmapiirissä.
Metsämieli retkellä päästään lähelle luontoa.
Kurssin aikana aikaa jää myös hyvälle ololle.
Rummun valmistus on rauhoittavaa tekemistä.
Mantan Majatalon Lanssi-salissa rumpujen on hyvä syntyä.
Rummut syntyvät käsityönä.
Möhkön ruukin alue on ainutlaatuinen kuonakivineen
Rummut syntyvät tunnelmallisessa ilmapiirissä.
Metsämieli retkellä päästään lähelle luontoa.

Min 6 hlö
Max 10 hlö

Kaamoksen kosketus - Rummunvalmistuskurssi Mantan Majatalolla 5.-7.11.2021

Paikka: Möhkö, Ilomantsi.
Ryhmäkoko: 6-10 hlö.

Yhteistyössä: Mantan Majatalo ja Louhen polku

Mantan Majatalo ja Louhen polku tarjoavat sinulle mahdollisuuden toteuttaa unelmasi itse tehdystä rummusta.

Talven henkäyksen laskeutuessa pimeneviin iltoihin, kokoonnumme yhteiseen piiriin kynttilöiden tuikkiessa lämpimästi Mantan Majatalossa. Salin hirret huokuvat mennyttä aikaa ja tarinoita. On aika päästää irti arjen kiireestä. Synnytämme rummut kiireettömyydestä nauttien, voimaantuen. Tällä viikonlopun kestävällä rummunvalmistuskurssilla meillä on aikaa laskeutua hieman syvemmälle rummunsyntyyn sekä nauttia seremoniallisesta saunomisesta. Tänä viikonloppuna nautimme kaamoksen samettisen pehmeästä pimeydestä, pönttöuunien lempeästä lämmöstä, käsillä tekemisen meditatiivisesta taiasta ja äänen hoitavasta vaikutuksesta. Rummun valmistuksen lomassa kurssilaiset pääsevät tutustumaan Metsämieli -hyvinvointimenetelmään. Metsämieli tarjoaa osallistujille mahdollisuuden ohjattujen harjoitteiden kautta päästä lähelle luontoa ja voimaantua luonnon rauhoittavassa sylissä.

Aloitamme rummunsynnyn asettumalla mukavasti viltin alle kuuntelemaan rummun ikiaikaista kuminaa ja sen mieleen nostamia ajatuksia ja kuvia. Rummutuksen aikana voit matkata ajassa jonnekin, joka nostaa mieleesi jotain tärkeää juuri tähän hetkeen, tähän rummun syntyyn.

Lauantai iltana saamme  nauttia majatalon saunan lempeistä löylyistä, tiibetiläisen kulhon soidessa, sihhautamme irtipäästämisen löylyt ja hemmottelemme kehoamme katajavastan kosketuksella. Sunnuntaina pääsemme jo hieman tutustumaan juuri syntyneiden rumpujen ääneen, tekemällä toisillemme pienet rumpuhoidot/rummutukset.

Valmistamme rummut poronnahasta, voit halutessasi värjätä nahan batiikkivärjäyksellä, jättää luonnon väriseksi tai halutessasi voit myös myöhemmin maalata rummun kalvolle haluamasi kuvion, kun rumpu on kuivunut. Kehä on koivua ja sidonnat teemme nahasta. Voit valmistaa pienen matkarummun tai ison rummun, molemmissa on upea kumea ääni, jokaisella rummulla on oma tarina kerrottavanaan.

Rumpuäitinä kurssilla toimii Jaana Louhelainen/ Louhen polku, juukalainen luontais- ja energiahoitaja, rummuntekijä sekä rummunteon opettaja, joka tuo rumpujensa kautta voimaa ja rohkeutta edetä omalla elämänpolulla sydämensä viitoittamaa tietä.

Näin Jaana kuvaa omaa tietään rumpuäidiksi:

" Kahdeksan vuotta sitten ensimmäinen rumpuni syntyi Äitimaan valtimon sykkeessä Valtimolla. Syvältä koskettava viikonloppu, joka avasi uuden lehden elämässäni. Rummun ikiaikainen kumina sai minussa liikkeelle jotakin, se herätti rakkauden ja kunnioituksen tätä mystistä soitinta kohtaan. Tämän tunteen haluan jakaa eteenpäin rumpujeni ja rumpujen syntypäivien myötä, niille jotka haluavat kulkea tämän pienen hetken, tätä polkua kanssani.”

Mikäli haluat käydä katsomassa tekemiäni/kurssilaisten tekemien rumpujen kuvia, niitä löytyy Louhen polun facebook -sivuilta tai instagramista @louhelainenjaana.

Mantan Majatalon emäntä Tuija Lauronen toivottaa vieraat tervetulleiksi:

” Haluamme, että vieraamme tuntevat olonsa kotoisaksi ja voivat keskittyä nauttimaan rumpujen synnystä ja muusta kurssin annista ilman huolen häivää, me huolehdimme muusta. On ihanaa, kun olemme löytäneet yhteistyökumppaniksemme Louhen polun Jaanan ja saamme olla mukana toteuttamassa jotain näin hienoa. Metsämieli -ohjaajana johdatan kurssilaiset iloisin mielin myös Metsämielen poluille. Toivotamme kurssilaiset lämpimästi vieraiksemme!”

Mantan Majatalon viihtyisät tilat tarjoavat toimivat puitteet kurssille. Majoittuminen tapahtuu huoneistoissa, 2-3 hlön huoneissa ja maistuvat noutopöytään katetut ruokailut toteutetaan tunnelmallisessa Lanssi-salissa hirsiseinien henkiessä vanhan talon rauhaa. Ohjelmaan sisältyy myös ruokailuja nuotiotulen äärellä. Ryhmän käytössä on tilava pihakota ja iltaisin pihasaunan leppoisissa löylyissä on hyvä rentoutua ennen unille käymistä.

Kurssin hinta 470,00 € (sis. alv.10-24%)

Louhen polun osuus 270,00 €, sisältää ison tai pienen rumpukehän, poronnahan josta teemme kalvon ja sidonnat rumpuun, värit joita käytämme rummun valmistuksessa, opetuksen ja ohjauksen, sekä alv 24 %.

Mantan Majatalon osuus 200,00 €, sisältää majoituksen 2 vrk, liinavaatteet ja pyyhkeen, ohjelmaan sisätyvät ruokailut eli täysihoidon, pihasaunan käytön molempina iltoina, tilavuokran, sekä alv 10-24 %.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset 31.10.2021 mennessä Tuijalle sähköpostilla mohkonmanta@luukku.com tai puhelimitse 040 8616 373. Tuijalta saat halutessasi lisätietoja Metsämieli-menetelmästä, majoituksesta, ruokailuista tai muista Möhköön ja Mantan Majataloon liittyvistä asioista.

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää kurssin ohjelmasisällöstä tai rummun valmistamisesta tavoitat Jaanan sähköpostilla jaana.louhelainen@gmail.com tai puhelimitse 050 3573373.

Muuta huomioitavaa: Huomioimme vallitsevan koronatilanteen ja sen mukanaan tomat säännökset ja ohjeistukset toiminnassamme. Annettuja ohjeita noudattaen voit turvallisesti osallistua kursseillemme. Ethän osallistu, jos sinulla on hengitystie- tai muita flussanoireita tai  jos olet mahdollisesti altistunut koronalle.

Muuna aikana voit tiedustella omaa, vastaavaa kurssia ryhmällesi.

Avaa tulostettava esite

470,00 €/ hlö. Sisältää kurssiohjelman täysihoidolla.
Joulukuu 2021
Vk Ma Ti Ke To Pe La Su
48 29 30 1 2 3 4 5
49 6 7 8 9 10 11 12
50 13 14 15 16 17 18 19
51 20 21 22 23 24 25 26
52 27 28 29 30 31 1 2

Ota yhteyttä

Koulurannantie 3 a, 82980 Möhkö