Travel Ilomantsin tarina - Tietoa toimijoista

Olipa kerran yritysryhmähanke, jossa viisi Ilomantsilaista matkailutoimijaa laittoi viisaat päänsä yhteen kehittääkseen toimintaansa ja parantaakseen palveluidensa näkyvyyttä. Näin syntyi Travel Ilomantsi-verkkoportaali, jossa saman katon alta löytyvät kaikkien mukana olevien toimijoiden tuotteet ja palvelut. Tällä sivulla voit halutessasi tarkemmin tutustua toimijoihimme. Toimijaryhmän kokoonpano on vuosien aikana hieman muuttunut ja yhteistyötä kehitetään edelleen!

Tullaan tutuiksi, tavataan itäisessä Ilomantsissa!

Ilomantsissa Parppeinvaaralla sijaitseva karjalaistyylinen perinnerakennus, jossa toimii ravintola ympärivuoden

Ravintola Parppeinpirtti

Ravintolan omistaja Parppein emäntä, Marjo Niiranen, toivottaa vieraat tervetulleeksi ja johdattaa matkailijat karjalaisten perinneherkkujen ääreen.

Ilomantsissa Parppeinvaaran laella sijaitseva karjalaistyylinen ravintola palvelee matkailijoita ympäri vuoden. Karjalaisuus ja paikallisuus ilmenee kaikissa yrityksen toiminnoissa; herkullisessa ruoassa, perinneleivonnaisissa, lupsakkaassa vieraanvaraisessa palvelussa ja kokonaisuuden kruunaa jylhät vaaramaisemat. Ravintola on erinomainen paikka järjestää juhla- ja yritystilaisuuksia, sekä ohjelmallisia tapahtumia, sillä tilaa löytyy kesäaikaan jopa 200 hengelle.

Tutustu
Petkeljärven kansallispuistossa sijaitseva retkeilykeskus Petkeljärvi Center palvelee luontomatkailijoita

Petkeljärvi Center

Petkeljärven kansallispuiston sydämessä sijaitsee Petkeljärvi Center, siellä palvellaan juuri sinua joka kaipaat luonnon rauhaa ja hiljentymistä.

Keskellä koskematonta luontoa sijaitsevan, harjujen ja vesien ympäröimän Petkeljärvi Centerin tilat tarjoavat hienot puitteet erilaisten tilaisuuksien järjestämiselle suurillekin ryhmille. Majoittua voit mukavasti retkeilymajatasoisissa huoneissa tai vaikkapa Puistonvartijan Majassa. Alueella on 7 sähköistettyä ja 5 sähkötöntä matkailuauto- ja vaunupaikkaa ja tilaa myös telttailijoille. Petkeljärven retkeilykeskuksen toiminnoista vastaa yrittäjän roolissa Nina Tähti.

Tutustu
Mantan Majatalo etupihalta kuvattuna

Mantan Majatalo

Majoitu yksilöllisissä ja viihtyisissä huoneistoissamme ja juhli vaivattomasti hyvästä palvelusta nauttien. Tunnelmallinen Mantan Majatalo tarjoaa toimivat puitteet ja henkilökuntamme toivottaa vieraat lämpimästi tervetulleeksi.

Mantan Majatalo sijaitsee Möhkön kylässä. Tarjoamme huoneistomajoitusta rauhallisella ja luonnonkauniilla paikalla Koitajoen, Möhkönkoskien virkistyskalastusalueen ja Möhkön ruukin välittömässä läheisyydessä. Mantan Majatalon palvelut ovat tarjolla tilauksesta ympäri vuoden.

 

Tutustu
Mantan Luontopalveluiden jokivene Lily Koitajoella

Mantan Luontopalvelut

Ikiaikaiset hongat kertovat tarinoitaan, kun tuuli leikkii niiden oksissa. Taivaan kirjovat syttyvät tähdet. Nuotio luo valoa hämärtyvään iltaan. On hiljaista, kuulet vain luonnon.

Mantan Luontopalvelut tarjoaa aitoihin kokemuksiin ja yhdessä tekemiseen pohjautuvia luontopalveluja Ilomantsissa, Möhkön kylässä. Yrityksemme tukikohtana toimii Möhkössä sijaitseva Mantan Majatalo, mutta toiminta-alueenamme on koko Ilomantsi, sekä useat luontomatkailukohteet ympäri Suomea.

 

 

Tutustu
Savottakahvila Möhkön Manta on vanha asuntoproomu

Savottakahvila Möhkön Manta

Savottakahvila Möhkön Manta tarjoaa vierailleen herkullisia makuja ja savotta-ajan tunnelmaa. Kahvila on tunnettu kahvileivistään. Mantan pääemäntä, Laurosen Tuija suosittelee maistamaan Sällin Särvintä ja jälkiruuaksi herkuttelemaan Piikojen paheella.

Möhkön Manta -kahvila toimii ainutlaatuisessa ympäristössä, vanhassa savottalaisten asuntoproomussa. Möhkön kylässä, Möhkön ruukin alueella sijaitsevasta kesäkahvilasta löydät kahvin ja teen seuraksi makoisat oman keittiön suolaiset ja makeat kahvileivät, jollaisia et muualta saa. Kannattaa siis tulla kauempaakin herkuttelemaan.  

 

Tutustu

Möhkön ruukki

Rautaista historiaa

Möhkön ainutlaatuisesta kulttuuriympäristöstä löytyy rakennuksia, teollisuushistoriallisia jäänteitä, muistoja sotahistoriasta, sotatulokaskasveja ja kaunista luontoa. Ruukin näyttelyt sijaitsevat päärakennuksessa Pytingissä ja ruukinaikaisessa kaupparakennuksessa Ambarissa.

Tutustu

Parppeinvaaran runokylä

Karjalan laulumailla

Parppeinvaaran runokylässä Ilomantsissa yhdistyvät karjalaisen kulttuurin ominaispiirteet: kantelemusiikki, käsityöt, ortodoksisuus sekä perinneruuat. Parppeinvaaralla ovat myös esillä sotahistoria ja ilomantsilainen luonto eläimineen. Parppeinvaaralla sijaitsevat Runonlaulajan pirtti, Mateli Kuivalattaren ja Korhosen museoaitat, Rajakenraali Raappanan maja, Kaikkien Pyhien tsasouna, Luontopirtti Mesikkä ja ravintola Parppeinpirtti.

Tutustu
Anssilan maatila sijaitsee Ilomantsissa, Pohjois-Karjalassa idyllisessä vaaramaisemassa

Anssilan maatila

Aitoja maalaismaisemia ja mummolatunnelmaa kaipaavalle juuri oikea valinta majoitus- ja käyntikohteeksi.

Anssilan maatilalla majoitut perinteisissä Pohjois-Karjalaisissa vaaramaisemissa bed & breakfast tyyliin. Kyytöt eli itäsuomenkarja ja kesälampaat pitävät maisemaa avarana ja tuovat iloa myös siellä vieraileville päiväkävijöillekin.Tilalta on matkaa Ilomantsin keskustaan vain neljä kilometriä ja näin ollen sieltä on helppo piipahtaa kirkonkylän matkakohteisiin. Sukutilasta vastaa Leena Mononen perheineen.

 

Tutustu