Rummun synty ikiaikaisessa Jänissaaressa 7.-8.9.2024

Rummun synty ikiaikaisessa Jänissaaressa 7.-8.9.2024

Möhkön Manta
Koulurannantie 3 a, 82980 Möhkö
Rummur syntyvät Jänissaaren kodassa
Jänissaaressa syntyneitä rumpuja rantakivillä.
Jänissaari tarjoaa hienot puitteet rummunsynnylle.
Matka Jänissaareen taittuu jokiveneellä.
Illalla auringon laskiessa voi tehdä retken rantahiekalle.
Rumpukalvot voi värjätä haluamassaan väreissä.
Jänissaaressa on tunnelmaa.
Rumpukehät Jänissaaressa.
Rummur syntyvät Jänissaaren kodassa
Jänissaaressa syntyneitä rumpuja rantakivillä.
Jänissaari tarjoaa hienot puitteet rummunsynnylle.
Matka Jänissaareen taittuu jokiveneellä.
Illalla auringon laskiessa voi tehdä retken rantahiekalle.
Rumpukalvot voi värjätä haluamassaan väreissä.
Jänissaaressa on tunnelmaa.
Rumpukehät Jänissaaressa.

Max 8 hlö

Rummunsynty ikiaikaisessa Jänissaaressa 7.-8.9.2024

Paikka: Möhkö, Ilomantsi ja Nuorajärven Jänissaari.

Ryhmäkoko: 6-8 hlö.

Yhteistyössä: Mantan Majatalo, Mantan Luontopalvelut ja Louhen polku

Ikiaikaiset hongat kertovat tarinoitaan, kun tuuli leikkii niiden oksissa.

Taivaan kirjovat syttyvät tähdet. Nuotio luo valoa hämärtyvään iltaan.

On hiljaista, kuulet vain luonnon.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden toteuttaa unelmasi itsetehdystä rummusta. Lähde siis mukaan tälle ainutlaatuiselle rummunsyntyretkelle Nuorajärven Jänissaareen. Retki alkaa jokivenematkalla, jonka aikana voit päästää irti arjesta ja tuntea kuinka tuulenvire kasvoillasi tyhjentää mielestäsi kaikki turhat ajatukset. Viikonlopun aikana saamme nauttia alkavan syksyn väriloistosta, josta voit halutessasi hakea inspiraatiota rumpusi kalvon väritykseen. Rummut syntyvät ikiaikaisella leiripaikalla, Jänissaaressa, jossa on ollut asutusta jo kivikaudella.

Kokoonnumme kodan tulien äärelle aloittamaan rummunsynnyn rumpumatkalla, jonka aikana jokainen voi laskeutua tulevaan rummunsynnyn lumoon ja luonnon rauhaan. Kastamme rumpunahat Nuorajärven aalloilla, antaen veden huuhtoa pois kaiken tarpeettoman, luoden tilaa uudelle ja elämän väreille. Valmistamme rumpua upeiden vanhojen mäntyjen katveessa ja kodassa tulen tanssiessa piirimme keskellä.  Lauantai iltana saamme kietoutua syysyön samettiseen mustaan viittaan kuuntelemaan rummun ikiaikaista kuminaa, samalla kun huovutamme rumpuihin soittokapulat iltanuotion äärellä.

Majoittuminen tapahtuu maastossa telttamajoituksessa Jänissaaren leirissä, jonka varustuksena on jurttateltta, tilava kota ja puucee. Mantan Luontopalveluiden puolesta mukana on kaikki tarvittava varustus majoittumista varten. Et tarvitse mukaasi, kuin henkilökohtaiset varusteesi. Mantan Luontopalveluiden väki pitää huolta myös ruokapuolesta, tarjoten maistuvia eräruokia, jotka valmistuvat kodassa tulien  äärellä. Ruokailut tapahtuvat joustavasti muun ohjelman lomassa, luonnollisena osana kokonaisuutta.

Sunnuntai aamun aloitamme yhteisellä piirillä ja meditaatiolla, jonka jälkeen jatkamme rumpujen valmistamista. Päivän päätteeksi jokaisella on kotiin viemisenä upea, uniikki käsintehty rumpu ja levännyt mieli. Sunnuntaina alkuillasta palaamme jokiveneellä takaisin Möhköön, jossa odottaa Mantan Majatalon pihasauna tarjoten leppoisia löylyjään kaikille halukkaille. Saunan päälle on mukava vielä kokoontua lähtökahveille Mantan Majatalon Lanssi-saliin, ennen kotimatkaa.

Lauantai aamuna aloitamme hyvissä ajoin klo 9.00 ja sunnuntainakin päivän kesto varmasti venähtää helposti iltapuoleen saakka, joten jos kurssilaiset haluavat majoittua jo ennen kurssin alkua tai jäädä vielä yöksi kurssin päätyttyä, tämä on mahdollista eri sopimuksella Mantan Majatalon viihtyisissä huoneistoissa. Muistathan kuitenkin mainita tästä varausta tehdessäsi, niin osaamme pitää huoneistoja varattuina kurssilaisia varten. 

Kurssilla syntyvät rummut valmistamme poronnahasta, voit halutessasi värjätä nahan batiikkivärjäyksellä vaikka syksyn väriloiston innoittamana, jättää luonnon väriseksi tai halutessasi voit myös myöhemmin maalata rummun kalvolle haluamasi kuvion kun rumpu on kuivunut. Kehä on koivua ja sidonnat teemme nahasta. Voit valmistaa pienen matkarummun tai isomman rummun, molemmissa on upea kumea ääni, jokaisella rummulla on oma tarina kerrottavanaan. 

Rumpuäitinä kurssilla toimii Louhen Akka Jaana Louhelainen/ Louhen polku, juukalainen luontais- ja energiahoitaja, rummuntekijä sekä rummunteon opettaja, joka tuo rumpujensa kautta voimaa ja rohkeutta edetä omalla elämänpolulla sydämensä viitoittamaa tietä.

Näin Jaana kuvaa omaa tietään rumpujen parissa:

"Ensimmäinen rumpuni syntyi vuonna 2013 Äitimaan valtimon sykkeessä Valtimolla. Syvältä koskettava viikonloppu, joka avasi uuden lehden elämässäni. Rummun ikiaikainen kumina sai minussa liikkeelle jotakin, se herätti rakkauden ja kunnioituksen tätä mystistä soitinta kohtaan. Tämän tunteen haluan jakaa eteenpäin rumpujeni ja rumpujen syntypäivien myötä, niille jotka haluavat kulkea tämän pienen hetken, tätä polkua kanssani.

Mikäli haluat käydä katsomassa tekemiäni/kurssilaisten tekemien rumpujen kuvia, niitä löytyy Louhen polun facebook sivuilta tai instagramista @louhelainenjaana."

Mantan Majatalon ja Mantan Luontopalveluiden emäntä Tuija Lauronen toivottaa vieraat tervetulleiksi:

”Haluamme, että vieraamme tuntevat olonsa kotoisaksi ja voivat keskittyä nauttimaan rumpujen synnystä ja muusta kurssin annista ilman huolen häivää, me huolehdimme kaikesta muusta. On ihanaa kun löysimme yhteistyökumppaniksemme Louhen polun Jaanan ja saamme olla mukana toteuttamassa jotain näin ainutlaatuista. Toivotamme kurssilaiset lämpimästi tervetulleeksi!

Jänissaaren leiri tarjoaa mahtavat puitteet tälle kurssille ja toivon, että jokainen osallistuja saa mukaansa ripauksen saaren taianomaisesta rauhasta, joka minut ympäröi joka kerta, kun saan mennä saareen."

Kurssin hinta 475,00 € (sis. alv.10-24%)

Louhen polun osuus 260,00 €, sisältäen ison tai pienen rumpukehän, poronnahan, josta teemme kalvon ja sidonnat rumpuun, värit joita käytämme rummun valmistuksessa, opetuksen ja ohjauksen, sekä alv 24 %.

Mantan Majatalon osuus 215,00 €, sisältää jokivenekuljetuksen, majoituksen ja maastomajoitukseen tarvittavan varustuksen, pyyhkeen, ohjelmaan sisältyvät ruokailut ja pihasaunan käytön sunnuntai iltapäivänä,  tilavuokrat, sekä alv 10-24 %.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset 24.8.2024 mennessä Tuijalle sähköpostilla mohkonmanta@luukku.com tai puhelimitse 040 8616 373. Tuijalta saat halutessasi lisätietoja Jänissaaresta, majoituksesta, varustesta, ruokailuista tai muista kurssiin liittyvistä käytännön asioista.

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää kurssin ohjelmasisällöstä tai rummun valmistamisesta tavoitat Jaanan sähköpostilla jaana.louhelainen@gmail.com tai p. 050 3573373.

Muuta huomioitavaa: 

Muuta huomioitavaa: Tutustuthan ennen ilmoittautumistasi varaus- ja peruutusehtoihimme. Toimijoillamme on voimassa oleva vastuuvakuutus, mutta emme ole tapaturmavakuuttaneet kurssilaisia. Huolehdithan siis itse riittäväksi katsomastasi vakuutusturvasta.

Muuna aikana voit tiedustella omaa vastaavaa kurssia ryhmällesi.

Muuna aikana voit tiedustella omaa vastaavanlaista kurssia ryhmällesi.

475,00 €/ hlö. Sisältää kurssiohjelman täysihoidolla.

Syyskuu 2024
Vk Ma Ti Ke To Pe La Su
35 26 27 28 29 30 31 1
36 2 3 4 5 6 7 8
37 9 10 11 12 13 14 15
38 16 17 18 19 20 21 22
39 23 24 25 26 27 28 29
40 30 1 2 3 4 5 6
Saatavilla Ei saatavilla Valittu
Tarkista kenttä
Möhkön Manta
Koulurannantie 3 a, 82980 Möhkö

Katso myös nämä

Kotiruokalounas ryhmille

11,50€/hlö
Kotiruokalounas katettuna tiistai-perjantai klo 11:00-14:00, ryhmille sopimuksen mukaan myös muuna ennakkoon...
Sijainti Parppeinvaara
Varaa
Suunnistusseikkailu on hyvä aloittaa lämmittelyllä.

Möhkön selviytyjät - suunnistusseikkailu

TILAUSPALVELU. Alkaen 32,50 €/ hlö ryhmäkoon ollessa 8-30 hlö. Suuremmat ja pienemmät ryhmät eri sopimuksella. Sisältää ohjelman opastuksineen, varusteineen ja välineineen, vastuuvakuutuksen ja alv:n 24 %.
Ota haaste vastaan ja heittäydy mukaan suunnistusseikkailuun yhdessä ryhmäsi kanssa. Pakatkaa reppuihin mukaan...
Sijainti Möhkö
Varaa

Opastettu kierros Möhkön ruukilla

alk. 8 eur/hlö
Möhkön ruukin opastuksella kuulija tutustuu alueen vaiherikkaaseen historiaan.
Varaa