Karhuntalon Reiki retriitti 27.-29.9.2024

Karhuntalon Reiki retriitti 27.-29.9.2024

Möhkön Manta
Koulurannantie 3 a, 82980 Möhkö
Reiki retriitin kansikuva 2024
Möhkön ruukin ulkoalue on täynnä luonnonkauneutta.
Punaherukat ovat syksyisen luonnon aarteita.
Mantan Majatalo henkii vanhan rakennuksen tunnelmaa.
Kurssilla pääset nauttimaan Mantan Majatalon täysihoidosta.
Reiki retriitin kansikuva 2024
Möhkön ruukin ulkoalue on täynnä luonnonkauneutta.
Punaherukat ovat syksyisen luonnon aarteita.
Mantan Majatalo henkii vanhan rakennuksen tunnelmaa.
Kurssilla pääset nauttimaan Mantan Majatalon täysihoidosta.

Karhuntalon Reiki retriitti Mantan Majatalolla 27.-29.9.2024

Paikka: Mantan Majatalo, Möhkön kylä, Ilomantsi.

Yhteistyössä: Karhun Talo ja Mantan Majatalo

Näin kurssin ohjaaja Helena Karhu kuvaa kurssin sisältöä:

Lämpimästi tervetuloa syysretriitille Reiki- ja meditaatioharjoitusten pariin. Järjestämme retriitin Mantan Majatalossa, joka on kotoisa ja avara retriittipaikka meille Möhkön mielenkiintoisissa ruukki- ja koskimaisemissa Ilomantsissa. Täällä voimme yhdessä levätä mitä upeimmassa pohjoisessa ruskaluonnossa, meditoida yhdessä, sekä antaa syvärentouttavia Reiki-hoitoja toinen toisillemme. Vahvistetaan ”sisäistä parantajaamme” eli jokaisen omaa luonnon parantajuutta yhdessä, sekä löydetään luonnollisten parantavien virtausten äärelle. Käymme yhdessä myös kävelemässä Petkeljärven kansallispuistossa, jos saavut jo aiemmin perjantaina.

Viikonloppuna sinulla on vaihtoehtoina:

  • Voit käydä Reiki 1 -kurssin (kurssi on klassista Usui Reiki-linjaa suorassa linjassa Mikao Usuin kanssa.
  • Voit uusia aiemmin Karhun Talon järjestämän Reiki 1 -kurssin.
  • Mikäli olet jo käynyt Reiki 1-kurssin (kenen tahansa opetuksessa) eikä sinun tarvitse uusia sitä, voit tulla vastaanottamaan ja antamaan Reiki-piirissä hoitoja, sekä nauttimaan muista yhteisistä meditatiivisista tuokioista ja luonnon rauhasta. Saunomme, ulkoilemme, lepäämme ja iloitsemme yhdessä. 
  • Mikäli olet käynyt 1- ja 2-tason kurssit, tämä voi olla myös Reiki Master -polkusi alku.

Retriitin tarkoitus on hiljentyä oman itsen äärelle ja rauhoittaa olemista hetkeksi muusta arjesta. Pääsemme syväluotaamaan lempeästi, miltä meistä tuntuu ja minne oman elämän virtaus johdattaa, kun hiljennymme kuuntelemaan intuitiivisen viisauden viestiä itsessämme. Retriitin aikana teemme yhteisiä meditatiivisia harjoitteita ja Reiki-hoitoja, sekä vietämme aikaa luonnossa. Retriitti antaa mahdollisuuden olemaan yhdessä intensiivisemmin kuin Reiki-kurssilla, ja oppia tuntemaan toisia Reiki-piiriläisiä enemmän.

Vietetään syvästi rentouttava ja virkistävä syysviikonloppu yhdessä!

KURSSIN ALUSTAVA OHJELMA:
Kurssin aikataulu sisällöllisesti on alustava – aloitusajoista ja ruokailuajoista pidämme kuitenkin täysin kiinni.

Aikataulu:

Perjantai 27.9.2024

10.00 Tapaaminen Petkeljärven kansallispuiston Petraniemen pysäköintialueella. Kuljetaan yhdessä Kuikan kierros, 6,5 km, jonka aikana voimme viehättyä niin mahtavista korpimaisemista, syksyn tuoksuvista suoalueista kuin harjuista ja perinnemaisemista. Tämä retki on vapaaehtoinen heille, jotka pääsevät tulemaan jo näin aamusta. Vaelluksen jälkeen saapuminen Mantan Majataloon, jossa majoittuminen ja pieni lepohetki.

16.00 Osallistujien saapuminen retriitille Mantan Majataloon.

17.00 Illallinen

18.00 Retriitti alkaa. Aloituspiiri ja meditaatio. 

Lauantai 28.9.2024

08.00 Aamiainen

09.00-10.00 Aamumeditaatio ja -piiri

10.00 Kaksi vaihtoehtoa riippuen osallistutko Reiki 1 -kurssille:

1.    Reiki 1-kurssi alkaa

2.    Omaa aikaa liikkua lähiluonnossa 

12.00 Lounas

13.00 Reiki-kurssi jatkuu ja Reiki-hoidot kaikille retriittiläisille

Pyritään myös katsomaan, että Reiki 1-kurssille osallistujat voivat myös käydä halutessaan ulkoilemassa tarpeeksi päivän aikana. Mennään yhdessä luonnon rytmissä ja itseä kuunnellen.

18.00 Illallinen

Sunnuntai 29.9.2024

08.00 Aamiainen

09.00 Retriitin yhteinen aamumeditaatio ja teemme yhteisen harjoituksen maailmanrauhan puolesta käyttäen Reiki-energiaa, kristalleja, liikettä ja musiikkia.

10.00 Kaksi vaihtoehtoa riippuen osallistutko Reiki 1 -kurssille:

1.    Reiki 1-kurssi jatkuu

2.    Omaa aikaa liikkua lähiluonnossa (esim. Möhkön ruukin arboretum)

12.00 Lounas

13.00 Reikihoitoja kaikille retriittiläisille

15.00 Loppupiiri ja Reiki 1 -todistusten jako.

16.00 Retriitti päättyy

Lisätietoja Reiki 1 -kurssista:

Mikäli haluat käydä retriitin aikana Reiki 1 -kurssin, tässä lisätietoa siitä:

Reiki-kurssit voivat olla voimakkaita ja elämää muuttavia kokemuksia. Annamme itsemme tulla universaalin Reiki-energian kanaviksi, jonka avulla voimme antaa Reiki-energian virrata itsemme ja läheistemme hyödyksi.

Opimme Reiki-kurssin aikana Reiki-prinsiipeistä ja -hoidosta, ja harjoittelemme Reiki-hoitoa keskenämme käytännössä. Reiki 1-kurssin jälkeen pystyt antamaan Reiki-hoitoa niin läheisillesi, ystävillesi kuin muille ihmisille, ja jopa eläimille. Otamme Reiki-hoidon myös osaksi omaa hyvinvointiamme, ja harjoittelemme Reiki-energian antamista itsehoitona.

Suosittelemme Reiki-menetelmää kaikille. Reiki on luonnollista energiaa. Se mahdollistaa yhä merkityksellisemmän yhteyden muihin elollisiin ja ihmisiin, ja yhteyden universaaliin energiaan. Reiki auttaa meitä olemaan yhä hyvinvointisempia, rentoutuneempia. Se ei vaadi sinulta mitään, emmekä käytä siinä omaa energiaamme. Kun annamme Reiki-energian virrata, tunnemme olomme yhä virkeämmiksi, sillä saamme siitä energiaa. Kun Reiki-energia virtaa, tunnemme elämämme yhä yksinkertaisemmaksi ja merkityksellisemmäksi. Antaessamme Reiki-energiaa toisille, oma energiakenttämme muuttuu ja opimme yhä lisää Reiki-hoidoista.

Reiki-kurssi soveltuu kaikille, ja et tarvitse mitään erityisiä valmiuksia tai aiempia kokemuksia sitä varten. Reiki on hyvin yksinkertaista oppia ja kaikki pystyvät siihen.

Usui Reiki -menetelmän perustaja on japanin buddhalainen Dr. Mikao Usui 1900-luvun alussa. Meidän Reiki-linjamme on kokonaisuudessaan tiedossa katkeamattomana Tohtori Usuihin asti ja saat tietoosi kaikki opettajat tässä linjassa.

 “Tietämys siitä, että näkymätön energia virtaa kaikessa elollisessa ja vaikuttaa suoraan terveyden laatuun, on ollut monien kulttuurien viisautta kautta aikojen. ” (Lähde: William Lee Rand:n Reiki-käsikirja)

Reiki 1 -kurssin sisältö:

Tämän kaksipäiväisen kurssin aikana saat Reiki-hoidon tarvittavat metodit ja työkalut sekä ”Usui System of Natural Healing of self and others”- Reiki 1 todistuksen. Reiki on tämän jälkeen mukanasi koko elämän. Kurssilta saat myös neljä ”Reiki Attunments” -energeettistä transmissiota Reiki-hoitojen tekemiseksi, tietoa Reikin historiasta ja omasta Reiki-linjastamme, peruskäsiasennot, kuinka harjoitella ja itseharjoitteluohjeet, Reiki-prinsiipit, ja todistuksen.

Palautteita aiemmilta opiskelijoilta:

Ihana, voimaannuttava, aivan upea kokemus! Uskomatonta, miten Reikin voi aistia ja tuntea.” Katja

Suuri kiitos tästä upeasta elämyksestä, joka toi – ja tulee tuomaan jatkossakin – valtavasti iloa, hyvää oloa ja parannusta. Kaunis, ihana, rakkaudentäytteinen viikonloppu takanapäin, ja innostusta pursuava matkan jatkuminen edessä. Upea työkalu sydämessä ja aivan käsien ulottuvilla. Kiitos, kiitos, kiitos!” Anniina

Reiki-piiri:

Jatkamme retriitin jälkeen myös omaa Reiki-piiriämme, johon osallistuminen on täysin ilmaista ja vapaaehtoista. Reiki-piirissä pidämme yhteyttä toisiimme ja kokoonnumme mahdollisuuksien mukaan harjoittelemaan Reikiä yhdessä. Voimme pyytää myös Reiki-piiriltämme apua esim. etä-Reikin lähetyksessä toisillemme ja läheisillemme. Pyrimme kokoontumaan noin kerran kuukaudessa. Mikäli olemme eri puolella Suomea, voimme kokoontua joskus myös esim. Zoom-ohjelman välityksellä. 

Sopiiko Kurssi minulle?

Kurssi soveltuu kaikille, jotka kokevat luontaista mielenkiintoa retriitin aihepiiriä kohtaan. Retriitti on sekä uusille Karhun Talon Reiki 1 -kurssin kävijöille, että Reiki-piirissä jo oleville. Retriitin tarkoitus on syvä rentoutuminen oman hyvinvoinnin äärelle ja rauhoittuminen.

Reiki retriitti on alkoholiton ja päihteetön. Ruokailut ovat retriitin aikana kasvisruokaa.

Ohjaaja Helena Karhu:

Olen syntyperäinen joensuulainen kansantietämyksen ja shamanismin opettaja ja harjoittaja, kulttuurintuottaja ja -tutkija ja kaksosäiti. Toimin perustamassani Karhun Talossa (www.karhuntalo.com), jonka palvelujen kautta opimme lisää kansantietämyksestä itsetuntemuksen ja yhteisökasvatuksen avuksi. Kirjoitan väitöskirjatutkimusta suomalaisesta shamanismista Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Olen myös Pielisen Tietäjäkeskus ry:n (www.tietajakeskus.org) puheenjohtaja. Palasin vuonna 2018 takaisin Joensuuhun yli 13 Kööpenhaminan vuoden jälkeen, ja olen asunut myös Grönlannissa ja Alaskassa. Pohjolan esivanhempien ja luonnon henki kutsuu minua kertomaan lisää pohjoisen luonnosta, alkuperäisestä kansantietämyksellisestä traditiosta, sekä yhdistämään arkaaiset metodit ja nykykulttuurin mahdollisuudet.

Olen opiskellut Reiki Masteriksi Kööpenhaminassa, ja oma Reiki Master -opettajani on Marie Brown (Reiki CPH). Koen, että Reiki-menetelmä on tuonut työkalupakkiini selkeyttä ja kirkkautta tavalla, mitä on hieman vaikea pukea sanoiksi, mutta jonka voi toivottavasti tuntea. Reiki muistuttaa syvärentoutumisen tärkeydestä joka päivä, ja vahvistaa elämänsuuntaa. Kerron lisää Reiki-polustani kurssilla. Tervetuloa mukaan!

Mantan Majatalon emäntä Tuija Lauronen toivottaa vieraat tervetulleiksi:

”Haluamme, että vieraamme tuntevat olonsa kotoisaksi ja voivat keskittyä nauttimaan tämän kurssikokonaisuuden ainutlaatuisesta annista ilman huolen häivää, me huolehdimme muusta.

Meille on ilo saada aloittaa yhteistyö Karhun Talon Helenan kanssa ja odotamme tätä uutta yhteistä kurssia innolla.

Toivotamme teidät kurssilaiset lämpimästi tervetulleeksi!”

Mantan Majatalon viihtyisät tilat tarjoavat toimivat puitteet kurssille. Majoittuminen tapahtuu huoneistoissa, 2-3 hlön huoneissa ja maistuvat noutopöytään katetut ruokailut toteutetaan tunnelmallisessa Lanssi-salissa hirsiseinien henkiessä vanhan talon rauhaa.

Ryhmän käytössä on kurssin aikana, sääolosuhteet huomioon ottaen, tilava pihakota ja perinteinen pihasauna tarjoaa leppoisia löylyjään majoittuville kurssilaisille lauantai-iltana.

Erityisruokavaliot huomioimme ruokailupalvelujen toteutuksessa ennakkotietojen mukaisesti. Ilmoitathan siis mahdollisista erityisruokavalioista ilmoittautumisen yhteydessä.

ILMOITTAUTUMINEN REIKI RETRIITILLE TAPAHTUU TÄMÄN LINKIN KAUTTA

HINTA: Retriitin osallistumismaksu riippuu siitä, käytkö kurssilla Reiki-kurssin:

·       285 EUR (sis. 24% ALV), sis. Reiki 1 – kurssimaksu, englanninkielisen Reiki-manuaalin ja Reiki 1 -todistuksen.

·       100 EUR (sis. 24 % ALV), sis. osallistuminen ilman Reiki 1-kurssia. Tämä on sinulle, joka haluat uusia Reiki 1-kurssin tai osallistua ilman uusimista. Uusiminen on ainoastaan Karhun Talon Reiki-kurssin aiemmin käyneille. Ilman uusimista voi osallistua kuka tahansa missä tahansa Reiki-kurssin käynyt.  

Tämän lisäksi on Mantan Majatalon osuus 200,00 EUR (sis. majoitus 2 vrk, ohjelmassa mainitut ruokailut perjantain illallisesta sunnuntain lounaaseen, liinavaatteet ja pyyhkeen, tilavuokrat ja alv 10-14 %). Mantan Majatalon osuus maksetaan paikan päällä.

Kurssin kokonaishinta on 300-485,00 €, valituista palvelukokonaisuuksista riippuen. 

Varaus- ja peruutusehdot

Ennen kuin ilmoittaudut kurssille, pyydämme sinua tutustumaan varaus- ja peruutusehtoihimme.

Karhun Talon varaus- ja peruutusehdot koskevat kaikkia kurssilaisia: https://www.karhuntalo.com/ehdot

Mantan Majatalon varaus- ja peruutusehdot:
https://mohkonmanta.net/info/varaus--ja-peruutusehdot

Tuijalta saat halutessasi lisätietoja majoituksesta, ruokailuista tai muista Möhköön ja Mantan Majataloon liittyvistä asioista. Jos tulet kurssille kauempaa ja tarvitset majoitusta jo aikaisemmin tai jos haluat viipyä Möhkössä pidempään, kysy Tuijalta lisätietoja tästä mahdollisuudesta.

Mikäli sinulla on kysyttävää kurssin ohjelmasisällöstä, tavoitat Helenan sähköpostilla info@karhuntalo.com

Lämpimästi tervetuloa!

300-485,00 € riippuen valituista palveluista.

Tarkista kenttä
Möhkön Manta
Koulurannantie 3 a, 82980 Möhkö

Katso myös nämä

Opastus Möhkön ruukin historiaan

10 / 8 € /hlö
Kurkista Möhkön ruukin historiaan opastetulla kierroksella tiistaisin 18.6. - 30.7.2024 klo 14.00.
Sijainti Möhkö
Varaa
Metsämieli retkellä olet lähellä luontoa

Metsämielen poluilla - ohjattu hyvinvointiretki

Alkaen 45,00 €/ hlö ryhmäkoon ollessa 4-15 hlö. Suuremmat ja pienemmät ryhmät eri sopimuksella. Sisältää ohjelman opastuksineen, tarjoiluineen, varusteineen ja välineineen, vastuuvakuutuksen ja alv:n 10-24 %.
Lähde Metsämielen poluille. Unohda arjen aikataulut. Pysähdy hetkeksi. Anna aistien avautua. Kuuntele, mitä...
Sijainti Möhkö
Varaa

Kanteleopas Runonlaulajan pirtissä

alk. 8 eur/hlö
Kesäkaudella kanteleopas päivystää Runonlaulajan pirtissä runokylän aukioloaikoina.
Sijainti Parppeinvaara
Varaa